-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Bijzondere aandacht voor eerste kamp kandidaat-officieren

Bijzondere aandacht voor eerste kamp kandidaat-officieren

 

Een bijzondere delegatie heeft op dinsdag 26 augustus het eerste militaire kamp van de kandidaat-officieren bezocht. De chef Defensie, de directeurs Human Resources en Communicatie en de commandanten van de Landcomponent en de Koninklijke Militaire School kwamen in Leopoldsburg de deelnemers en hun basisopleiding van dichtbij volgen.

De kandidaat-officieren begonnen op 17 augustus aan hun militaire initiatiefase (MIF). "Ze zetten hier hun allereerste stappen in het militaire leven", verduidelijkt luitenant-kolonel Christ Veermeer, hoofdinstructeur en korpscommandant van het bataljon leerling-officieren aan de KMS. "Generaal vlieger Gerard Van Caelenberge en andere chefs wilden al enige tijd dit opleidingskamp bezoeken. Hun gezamenlijke bezoek vandaag, is een mooie gelegenheid om indrukken en opmerkingen uit te wisselen."

De MIF van de kandidaat-officieren verloopt dit jaar grotendeels onder begeleiding van instructeurs uit andere scholen van Defensie in plaats van uit de eenheden. Zo konden die laatste hun personeel beter beschikbaar houden om hun trainingen en operaties uit te voeren. De operationele eenheden voelen de werkdruk stijgen. Voor hen én voor de inzetcapaciteit van Defensie is het dus positief dat ze minder steun moeten leveren aan de opleidingen.

De 135 kandidaat-officieren tellen ook zes Luxemburgers en vijf Afrikanen. Op 25 september beëindigen ze hun eerste militaire kamp met een traditionele parade. Daarna zijn ze klaar voor een nieuw academiejaar. De meesten gaan opnieuw van start aan de KMS, sommigen aan de Hogere Zeevaartschool in Antwerpen of aan een andere universiteit. Voor de kandidaat-artsen of -industrieel ingenieurs.