-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Bevelsoverdracht bij de Movement Control Group

Bevelsoverdracht bij de Movement Control Group

 

Sinds dinsdag 24 maart heeft de Movement Control Group (MCG) een nieuwe korpscommandant. Majoor Christophe Bruyère heeft het bevel overgenomen van luitenant-kolonel Dominique Libert.

Na iets meer dan drie jaar trouwe dienst als korpscommandant van de MCG heeft luitenant-kolonel Libert zijn functie doorgegeven. "De tijd is voorbij gevlogen, zo talrijk, afwisselend en boeiend waren de opdrachten", verklaart hij voor de tribune. Bij het doorgeven van de fakkel wenst hij zijn opvolger veel succes en moed.

Voor majoor Bruyère is de nieuwe functie vooral een grote eer. "Het is een blijk van vertrouwen van mijn chefs. Ik ben vooral erg trots dat ik deze nieuwe uitdaging mag aangaan", bevestigt hij enkele minuten voor zijn aanstelling.

Tijdens de plechtigheid worden ook drie andere militairen in de bloemetjes gezet, voor hun missie in Afghanistan en Libanon. Generaal-majoor Jean-Paul Deconinck, de commandant van de Landcomponent, overhandigt hen de Belgische herdenkingsmedaille, onder applaus vanop de tribune.

De nieuwe korpscommandant, majoor Bruyère, groet vervolgens zijn bataljon op de tonen van het nationaal volkslied, gespeeld door de Koninklijke Muziekkapel van de Marine. Tot slot leidt hij het defilé en beëindigt zo de officiële plechtigheid.