-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Bevelsoverdracht bij de Medische Component

Bevelsoverdracht bij de Medische Component

 

Geneesheer generaal-majoor Geert Laire, in functie sinds 2009, heeft het bevel over de Medische Component overgedragen aan geneesheer brigadegeneraal Pierre Neirinckx. Dat gebeurde op woensdag 22 april 2015 in Peutie.

Afkomstig van Ieper heeft generaal-majoor Laire het hele medische universum van Defensie doorzworven. Zijn vader, ook op de plechtigheid aanwezig, was eerder al officier bij de Medische Dienst. In zijn toespraak benadrukte bij het belang dat hij gedurende die zes boeiende jaren wilde hechten aan de zorgkwaliteit bij Defensie. Defensieminister Steven Vandeput en chef Defensie generaal vlieger Gerard Van Caelenberge waren eveneens aanwezig bij de commandowissel.

"Ik verlaat de component met een gevoel van dankbaarheid en hoop", sprak Laire. "Hoop, een sleutelwoord dat ik graag doorgeef aan mijn opvolger." Brigadegeneraal Neirinckx, die nog kan rekenen op de steun van zijn voorganger, stelde vervolgens de nieuwe korpsadjudant aan. Adjudant-majoor Guido Geboers volgt in die functie adjudant-majoor Thierry Rengoir op.

Generaal-majoor Laire sprak nog de hoop dat er onder het nieuwe commando een frisse wind zal waaien in de samenwerking tussen militaire en burgerlijke medische diensten. Alvast een uitdaging voor de nieuwe commandant, die lid is van het algemeen secretariaat van het internationaal comité voor militaire geneeskunde (International Committee of Military Medicine, ICMM).