-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Beslissing over nieuwe generaals

Beslissing over nieuwe generaals

 

Zoals elk jaar hebben de minister en chef Defensie een beslissing genomen over de opvolging van de generaals. Enkele generaals die op rust vertrekken, worden vervangen door nieuwe collega’s.

Luitenant-generaal Jean-Marie Jockin, militair commandant van het Paleis der Natie, verlaat Defensie op 1 april 2014 en wordt opgevolgd door generaal-majoor Harry Vindevogel. Ook generaal-majoor Hubert De Vos, commandant van de Landcomponent, verlaat de actieve dienst en wordt op 1 oktober opgevolgd door generaal-majoor Jean-Paul Deconinck.

Generaal-majoor Henk Robberecht, de adjunct-onderstafchef Operaties van het stafdepartement Operaties en Training zal vanaf 25 maart de Koninklijke Militaire School leiden en wordt opgevolgd door kolonel vlieger Frederik Vansina. Die laatste krijgt op 26 maart een benoeming tot generaal-majoor vlieger.

Ook kolonel Jean-Paul Claeys verhoogt in graad en wordt op 26 maart generaal-majoor. Hij blijft chef van het Administratief en Technisch Secretariaat op het kabinet van Landsverdediging.

Tot slot komen er twee brigadegeneraals bij. Kolonel Pascal Laureys en kolonel van het vliegwezen Corinne Faut krijgen die nieuwe graad en een nieuwe functie. Pascal Laureys vervangt brigade-generaal vlieger Patrice Laurent als assistent-stafchef logistiek (ACOS J4) op het Joint Forces Command Headquarters in Brunssum. Corinne Faut wordt de nieuwe directeur-generaal communicatie.