-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Belgische militaire selectie naar China vertrokken

Belgische militaire selectie naar China vertrokken

 

De Belgische militaire selectie is richting China vertrokken voor de zevende Military World Games (MWG) in Wuhan. Alle 51 de atleten hebben ten volle naar dit grootse sportevenement toegewerkt. Ook achter de schermen was de omkadering druk in de weer om de voltallige delegatie goed en wel in China te krijgen.

"De voorbereiding op deze militaire wereldspelen begon al maanden geleden", getuigt kolonel Marc Deschryver, hoofd van de Belgische delegatie. "Naast de sportieve begeleiding van de atleten zijn moeten we heel wat administratieve en praktische aspecten regelen, zowel voor als tijdens de MWG. Daarom bestaat bijna één derde van de delegatie niet uit atleten maar uit trainers, kinesisten, technici, officials en een mediateam. Zij zorgen dat de atleten in de meest optimale omstandigheden aan hun wedstrijd kunnen beginnen."

"Net zoals iedereen die bij het verhaal betrokken is, kijk ik enorm uit naar deze editie van de MWG", gaat de kolonel verder. "Bijna 10.000 militaire atleten uit 110 landen zullen het beste van zichzelf geven. Met enorm veel trots zal ik als zendingshoofd België vertegenwoordigen in China."

De reis naar China is echter meer dan alleen de vlucht regelen. Met een voltallig wieler – en triatlonteam en daarnaast ook een schuttersploeg maakt ook heel wat materiaal de reis van duizenden kilometers. China hanteert strenge wetten omtrent alles wat het land binnenkomt, dus stond de staf de voorbije maanden voor grote logistieke uitdaging.

Voor adjudant-majoor Marc Van Vleymen, het adjunct-zendingshoofd, zijn dit zijn derde militaire wereldspelen. "Met de sectie Sport Hoog Niveau bepaalden we wie van onze topsporters en welke militaire ploegen in aanmerking kwamen voor deelname aan deze MWG. Zodra de volledige selectie bekend was, konden we met de voorbereidingen beginnen om al het nodige materiaal in China te krijgen. Daarvoor moesten we alles tijdig aanvragen. Voor zo een groots event, dat slecht eenmaal om de vier jaar plaatsvindt, zijn die extra inspanningen zeker de moeite waard. Het is voor alle atleten een unieke belevenis en hopelijk kunnen we dit koppelen aan enkele spraakmakende resultaten."

Een grootse openingsceremonie op vrijdag 18 oktober zal de zevende Military World Games op gang schieten.