-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

België boven op WK mountainbike

België boven op WK mountainbike

 

Topsporter bij Defensie Ruben Scheire heeft zich afgelopen zondag 13 mei tot militair wereldkampioen mountainbike gekroond. Met nog een zilveren medaille en in totaal vijf landgenoten in de top tien kan de Belgische selectie spreken over een meer dan geslaagd WK.

Kamnik in Slovenië vormde dit jaar het decor voor het dertigste wereldkampioenschap mountainbike. België trok met vijf atleten richting Slovenïe waaronder olympiërs Ruben Scheire en Jens Schuermans.

De Conseil International du Sport Militaire (CISM) koos met Kamnik als gaststad voor een zeer lastig en uitdagend parcours met het nodige klim- en afdalingswerk. Spek naar de bek van onze landgenoot Ruben Scheire, die vanaf de startlijn meteen goed in de wedstrijd zat. Op de eerste klim sloeg Ruben genadeloos toe en creëerde meteen een kloof op de eerste achtervolgers. Daarna controleerde hij de wedstrijd en reed zo solo als winnaar over de aankomst.

Naast het goud komt ook de zilveren medaille richting België. Jens Schuermans knokte zich naar de tweede plaats. De Duitser Christian Pfäffle pakte de derde en laatste podiumstek nipt voor onze volgende landgenoot Jeff Luyten. Sander Elen (5de) en Peter Verstraete (10de) maakten het Belgische feestje compleet.

"Het was uitermate fijn om aan dit prachtige evenement te kunnen deelnemen", aldus korporaal Ruben Scheire. "Ik was erop gebrand iets te kunnen terugdoen voor Defensie. Met deze wereldtitel kan ik wel zeggen dat dit gelukt is!"

Dankzij de collectief straffe prestatie van onze atleten prijkt België ook bovenaan het landenklassement. Een gouden medaille voor het team is daarmee de ultieme bekroning van dit wereldkampioenschap.