-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Belgen schitteren op MilFitCup

Belgen schitteren op MilFitCup

 

Op 16 en 17 mei stond in het Duitse Warendorf de derde editie van de Military Fitness Cup (MilFitCup) op het programma. Voor het eerst stelde de Duitse krijgsmacht die competitie ook open voor buitenlandse deelnemers. Een uitnodiging waar Defensie graag op inging.

De sportschool van de Duitse krijgsmacht in Warendorf is jaarlijks het decor van de MilFitCup: een mix van crossfit en survival, aangevuld met militaire aspecten. Gedurende twee dagen vormen kracht, doorzettingsvermogen en coördinatie de sleutelwoorden om als team te slagen. Het vijftal dat zich het meest compleet toont over alle disciplines heen, gaat met de overwinning aan de haal.

Vier mannen van het Bataljon Ardense Jagers en één laatstejaarsstudente van de Koninklijke Militaire School vertegenwoordigden België in onze allereerste deelname aan de MilFitCup. Hun concurrenten waren 21 Duitse teams die onderling streden om de nationale titel binnen deze discipline.

De aanwezigheid van het Belgische team is een belangrijke stap naar een internationale competitie, zegt kolonel Michael Maul, commandant van de sportschool in Warendorf: “Het is de eerste keer dat we andere landen uitnodigen om aan dit evenement deel te nemen. België stemde meteen toe en dat doet me veel plezier. Ik hoop dat de aanwezigheid van het Belgische team dan ook een stimulans is om in de toekomst meer landen te mogen verwelkomen.”

Het team stelde alvast niet teleur bij zijn eerste deelname. Met een derde plaats hees het Belgische vijftal zichzelf op het podium. Een orgelpunt van een meer dan geslaagde tweedaagse.