-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Beker van de Koning voor reservisten CRC Glons

Beker van de Koning voor reservisten CRC Glons

 

In het koninklijk paleis heeft koning Filip op 24 februari de Beker van de Koning uitgereikt. Die wisselbeker bekroont elk jaar de winnaars van de reservistencompetitie.

Voor de 58ste keer mocht een ploeg van reservisten de Beker van de Koning in ontvangst nemen. Daarvoor nemen de ploegen het tegen elkaar op in een tweedaagse competitie, waaraan alle nationale reservistenploegen mogen deelnemen. Sinds kort zijn er ook buitenlandse deelnemers.

Om voor de trofee in aanmerking te komen, moet de ploeg bestaan uit vier deelnemers, zowel officieren als onderofficieren, allen reservisten. Zij krijgen gedurende twee dagen een aantal fysieke, militaire en kennisproeven voor de kiezen in allerlei domeinen: chemische, biologische, radiologische en nucleaire verdediging, hindernispiste, kaartlezen, eerste hulp, recht van gewapende conflicten, antiterrorisme, milieu, enzovoort.

Ook dit jaar bleek de ploeg van het Control & Reporting Centre (CRC) Glons de sterkste tijdens de competitie in Spa. Bijzonder is dat die ploeg de competitie nu al voor de zesde keer op rij wint, een record. Zij mogen de Beker van de Koning dan ook definitief behouden.

Op de uitreiking door de koning waren ook de actieve kaderleden van het CRC aanwezig. Het CRC heeft een hechte band met zijn reservisten, die regelmatig in het CRC hun expertise komen delen bij oefeningen.