-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Bataljon Ardense Jagers op oefening in het kamp van Lehnin

Bataljon Ardense Jagers op oefening in het kamp van Lehnin

 

Tussen 28 Apr en 5 mei 2017 is het Bataljon Ardense Jagers op oefening in het kamp van Lehnin, op 50 Km ten zuiden van Berlin.

Na verschillende periodes van  inzet in de grote steden in steun van de Politie is het tijd voor ons om terug onze basisopdracht van fuselier uit te voeren. Deze kampperiode biedt ons de mogelijkheid te trainen door onze basistaken te herzien (back to basics) en ons operationeel niveau op het beste niveau te behouden! 

Het Bataljon wordt gesteund door volgende eenheden: het 4de Logistieke Bataljon, de 4de Groep Communicatie en Informatiesystemen, het 3de Element Medische Interventie en de Groep MP. Ongeveer 350 mensen nemen deel aan deze ontplooiing. 

Het kamp van Lehnin biedt schietstanden voor instructie en tactische schietstanden (voor individuele wapens tot en met kanonnen) maar ook oefenterreinen en MOUT installaties (Military Operations in Urban Terrain). 

Deze installaties worden gebruikt voor de opleiding in het kader van de buitenlandse opdrachten, zowel conflictpreventie en crisisbeheersing als hoge intensiteit operaties.