-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Baltic Piranha op kruissnelheid

Baltic Piranha op kruissnelheid

 

Sinds 1 oktober trainen 350 Belgische militairen in Litouwen om deel te nemen aan de internationale oefening Baltic Piranha. Nog tot 26 oktober trainen ze in de ruime omgeving van de hoofdstad Vilnius hun militaire technieken, samen met hun Litouwse en Amerikaanse collega’s. Het is de tweede keer dat de oefening plaatsvindt.

De Belgische militairen trainen tijdens Baltic Piranha hun defensieve en offensieve capaciteiten maar tonen ook dat België een solidaire, betrouwbare en efficiënte partner van de NAVO is. Bovendien wil Defensie zo zijn solidariteit en samenwerking met de Baltische staten benadrukken.

Tijdens de oefening trainen de Belgen met verschillende types van de Piranha IIIc, een zeer efficiënt gepantserd infanterievoertuig op wielen. Tot 5 oktober hebben ze hun militaire basistechnieken geoefend met oefeningen op het schietterrein, basis-helikoptertraining, rivieroverschrijdingen en infanterietactieken. Sinds 5 oktober is de eerste internationale trainingsfase van start gegaan.