-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Atleten tellen af naar Wuhan

Atleten tellen af naar Wuhan

 

Binnen een paar dagen vertrekt de Belgische delegatie richting China voor de zevende Military World Games in Wuhan. Met 51 atleten is ons land over negen disciplines sterk vertegenwoordigd. Voor hen wordt het alvast een belevenis om nooit te vergeten.

Voor de tien topsporters bij de selectie van Defensie zijn deze Military World Games (MWG) een belangrijk doel van hun sportieve seizoen. De verhoopte medailleoogst moet van hen komen en dat is ook waar ieder van hen van droomt.

"Mijn moment is eindelijk gekomen om op een groot toernooi te kunnen presteren," vertelt boogschutter en topsporter Defensie Ben Adriaensen. "Voor de Olympische Spelen in Rio was ik nog eerste reserve. Volgend jaar in Tokio wil ik er echter echt bijzijn. Met deze Militaire Spelen wil ik ervaring opdoen op een groot evenement, maar ik koester ook gezonde ambities. Als ik mijn niveau haal en mijn hoofd erbij houd, moet een medaille zeker mogelijk zijn. Dat zou een mooie bedanking zijn aan Defensie en aan mijn eenheid, het 29 Bataljon Logistiek, die volledig achter mij staat."

Ook 41 sporters van hoog niveau behoren tot de selectie. Zij maken één voor één deel uit van de diverse militaire ploegen bij Defensie. Ze dwongen hun selectie af door hun mooie prestaties de afgelopen jaren.

Kapitein Véronique de Briey, repetitor aan de Koninklijke Militaire School (KMS), maakt deel uit van de oriëntatieploeg: "Na de laatste kwalificatiewedstrijd in juni was ik zeker van mijn selectie voor de MWG. Sporten op zich heeft altijd al deel uitgemaakt van mijn leven. Het helpt me perfect om een balans te vinden, al is het soms wat puzzelen."

"Dankzij Defensie kan ik door mijn sport te beoefenen nu ook van grote evenementen proeven", gaat ze verder. "Ik nam al eens deel aan het wereldkampioenschap voor militairen maar de MWG zijn nog zoveel grootser. Hier kom je in aanraking met heel wat andere disciplines en atleten van wereldklasse. Ik ben dan ook trots dat ik aan dit evenement mag deelnemen. Het wordt een herinnering voor het leven om later met mijn kinderen te kunnen delen."

Op maandag 14 oktober vertrekt de Belgische selectie richting Wuhan. Als één team zullen ze allen de kleuren van ons land en Defensie verdedigen.