-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Ardense Jagers oefenen in Duitsland

Ardense Jagers oefenen in Duitsland

 

Na een week trainen en schieten in Lehnin, is het Bataljon Ardense Jagers van 6 tot 12 mei 2017 op bivak in het Duitse kamp van Altengrabow.

Het kamp bevindt zich niet ver van Dörnitz, vlakbij Maagdenburg in de deelstaat Saksen-Anhalt en op negentig kilometer van Berlijn. Tijdens de Eerste Wereldoorlog diende het vooral als krijgsgevangenenkamp. Na de Grote Oorlog werd het weer een militair kamp om tijdens de Tweede Wereldoorlog opnieuw een krijgsgevangenkamp te worden: Stalag XI-A.

Het kamp Altengrabow strekt zich uit over 8.900 hectare en beschikt over gelijkaardige trainingsmogelijkheden als het kamp van Lehnin.

Sinds ze in mei 2016 in het Franse Canjuers gingen trainen, hebben de Ardense Jagers geen bataljonsoefening meer uitgevoerd. Wel namen ze van september 2016 tot januari 2017 in Mali deel aan de European Union Training Mission (EUTM). Ze ondersteunen ook regelmatig de federale politie voor de operatie Vigilant Guardian.

Met de oefening in Altengrabow kunnen de recent aangekomen soldaten en kaderleden ervaring opdoen. Het voornaamste doel is om de groepsgeest in het bataljon te bevorderen en tegen 2018 de paraatheid voor de European Union Battle Group voor te bereiden.