-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Amerikaanse generaal John W. Nicholson bedankt Belgische militair

Amerikaanse generaal John W. Nicholson bedankt Belgische militair

 

In de buurt van Mazar-e-Sharif hielp een Belgische militair, adjudant Günter van de InfoOps groep, gewonden te evacueren van het International Committee of the Red Cross na een ongeluk. Maar daar bleef het niet bij.

Op 11 september kreeg de adjudant als eerste te horen dat er een ongeluk was gebeurd met leden van het ICRC. Hij wachtte niet af en nam snel het heft in eigen handen.

De ervaren militair had niet veel nodig om alle sleutelpersonen te contacteren en om de juiste acties te coördineren. Niet eenvoudig in een complexe, internationale omgeving.

De professionele ondersteuning die adjudant Günter bood, zorgde ervoor dat de slachtoffers in de best mogelijke omstandigheden de broodnodige hulp kregen op de meest effectieve manier.

Als dank voor zijn bijdrage ontving hij uit handen van generaal Johan W Nicholson een klein aandenken. Misschien meer belangrijk kreeg hij ook een brief met de waardering van generaal Nicholson neergepend.

Een klein stuk uit de brief luidt als volgt: "His professional attitude, his enormous efforts to provide the necessary help needed, his commitment towards the ICRC members and the coordination of all actions to ensure a proper ceremony, makes Gunter a remarkable man.

Because of his character, adequate actions and stamina, he is a credit for the Belgium Armed Forces and for his close relations of the ICRC-organization. His contribution in this situation deserves highest appreciation and recognition.

I am very grateful for his work and support and therefore Gunter is highly praised."

Defensie wenst zich hierbij aan te sluiten.

Onze dank gaat ook uit naar iedereen die zich dag in dag uit inzet in België of in het buitenland en elke dag zijn of haar steentje bijdraagt tot een betere wereld.