-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Aftellen naar de militaire wereldspelen

Aftellen naar de militaire wereldspelen

 

Het aftellen kan officieel beginnen want van 18 tot 27 oktober vinden in het Chinese Wuhan de zevende Military World Games plaats. Aan die ‘olympische spelen’ voor militairen nemen ongeveer 10.000 atleten uit meer dan honderd landen deel. België kan hierbij dus zeker niet ontbreken. 

Om de vier jaar, het jaar voor de Olympische Spelen, vinden telkens de Military World Games (WMG) plaats. Na tweemaal Italië, Kroatië, India, Brazilië en Zuid-Korea is het voor de zevende editie de beurt aan China, dat de stad Wuhan uitkoos als thuishaven van dit grootse evenement. 

De organisatie heeft kosten noch moeite gespaard. De voorbije jaren heeft ze druk aan de nieuwe infrastructuur gewerkt. Dat resulteerde in een indrukwekkende sportsite die klaar is om over vier weken de vele atleten te huisvesten. 

Tijdens de tiendaagse passeren in totaal 27 sportdisciplines de revue: van typisch militaire sporten zoals militaire pentatlon tot klassieke disciplines zoals wielrennen en badminton. Uit België trekken 51 atleten richting China voor hun jacht om de medailles. De delegatie is samengesteld uit topsporters Defensie en andere militaire sporters op hoog niveau. Hen staat een unieke ervaring te wachten. 

Op 18 oktober zal een heuse openingsceremonie de militaire wereldspelen op gang schieten. In de aanloop hiervan lees je hier meer over dit sportevenement en laten we enkele sleutelfiguren van de Belgische delegatie aan het woord.