-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Admiraal Kramer nieuwe admiraal Benelux

Admiraal Kramer nieuwe admiraal Benelux

 

Viceadmiraal Rob Kramer is sinds vandaag de Nederlandse commandant der zeestrijdkrachten en admiraal Benelux. Hij volgt luitenant-generaal der mariniers Rob Verkerk op. Die werd tot zijn verrassing koninklijk onderscheiden tot officier in de Orde van Oranje-Nassau met de Zwaarden.

De nieuwe Nederlandse marinecommandant Rob Kramer vervulde tot nu toe vooral operationele functies aan boord van fregatten en bij de mijnendienst.

"Mijn drie speerpunten zijn de mens, de mens en ... de mens", vertelt hij zelf. Dat vergt in zijn ogen drie zaken: een betere balans in de activiteiten, meer perspectief door een individuele benadering van het personeel en meer manoeuvreerruimte door het afschaffen van onnodige regels. "Met die mindset ga ik de komende jaren aan de slag."

De ceremoniële commando-overdracht vond plaats op de marinebasis in Den Helder. Op de kade waren 600 Nederlandse en Belgische militairen aangetreden. Tijdens de plechtigheid voerden diverse oude luchtvaartuigen, drie maritieme gevechtshelikopters NH90 en een Cougar-transporthelikopter van het Defensie Helikopter Commando een overvlucht uit.