-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Aantal vacatures bij Defensie in stijgende lijn

Aantal vacatures bij Defensie in stijgende lijn

 

In 2018 zal Defensie 1.570 nieuwe rekruten ontvangen. Een stijging van 35 procent ten opzichte van vorig jaar.

"We slaan vandaag de piket in de grond voor de war on talent." Met die tot de verbeelding sprekende quote leidde Defensieminister Vandeput op 11 oktober het nieuwe wervingsjaar in, tijdens een persconferentie in het militaire kwartier van Heverlee. Die zoektocht moet leiden naar 810 soldaten en matrozen, 600 onderofficieren en 160 officieren.

Omdat de mogelijkheden zo gevarieerd zijn, blijft Defensie een interessante werkgever voor jongeren. "Het blijft een unieke job in een unieke omgeving. Elke dag is anders", verduidelijkt adjudant Dorien De Smedt. Zij vond haar weg naar Defensie als selectiepsycholoog. Voor vaandrig-ter-zee Koen Declercq trok dan weer het fysieke aspect hem over de streep. "Maar ook de kans om aan buitenlandse missies deel te nemen, sprak mij aan."

Om het aanwezige publiek een idee te geven van de vele aspecten van het militaire beroep, gaven militairen van het Bataljon Jagers te Paard een spectaculaire demonstratie met automatische wapens, Pandur-pantservoertuigen en een NH90-helikopter. Ook voor geïnteresseerden met een neus voor avontuur is er dus zeker plaats bij Defensie.

"We zoeken maar liefst 130 verschillende profielen, wat zich vertaalt in 130 unieke jobs. Dat is heel wat", aldus hoofd Rekrutering kolonel Didier Calmant. Dit jaar doet Defensie een speciale inspanning om technici aan te trekken. Dat gebeurt door bachelors aan te trekken voor een functie als onderofficier en ook door een specifieke jobdag voor hen.

Nieuw dit jaar is een jobdag voor én door vrouwen, op 31 oktober. Dit om de clichés en vooroordelen rond vrouwen bij Defensie van tafel te vegen.

Meer info over de jobdagen en rekrutering vind je op werkenbijdefensie.be.