-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

6 Groep CIS klaar voor 21 juli

6 Groep CIS klaar voor 21 juli

 

Net als de voorbije jaren zorgt de 6 Groep Communicatie- en Informatiesystemen (6 Gp CIS) uit Peutie ook dit jaar voor een demonstratiestand tijdens de nationale feestdag in Brussel. Ze zijn dan ook al weken druk in de weer met de nodige voorbereidingen.

Iedereen is op 21 juli van harte welkom op stand 25 in de Regentschapsstraat om de voertuigen van de 6 Gp CIS in hun verschillende uitvoeringen te bekijken. Aan de hand van foto's illustreren de communicatie- en informatiespecialisten wat de 6 Gp CIS precies doet en waarom ze zo belangrijk zijn tijdens militaire oefeningen en bij buitenlandse opdrachten.

Je kan er ook kennis maken met heel wat radio- en IT-materieel, waaronder een demonstratie van het ISIS-programma. Dat programma kan in real time alle elementen die deelnemen aan een oefening of opdracht weergeven op een kaart. De gebruikers kunnen zelf ook incidenten of contacten aanduiden op de kaart, waarna die onmiddellijk zichtbaar worden voor alle andere gebruikers.

Het materieel en de voertuigen staan in positie, de bottines zijn opgeblonken, de 6 Groep Communicatie- en Informatiesystemen is klaar voor alweer een fantastische nationale feestdag.