-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

50ste editie Jumping VIVAT! lost alle verwachtingen in

50ste editie Jumping VIVAT! lost alle verwachtingen in

 

Net voor de zomervakantie werd de nationale Jumping VIVAT! bekroond met een succesvolle 50ste editie. Die vond tussen 22 en 24 juni plaats in het sportcentrum van Defensie.

Naast de gebruikelijke ICT-meetings en de eerste springproeven was er op vrijdag een kleine golfwedstrijd voor de ervaren en minder ervaren deelnemers.

Op zaterdag begonnen de activiteiten al vroeg met de traditionele wandeltocht. Later in de ochtend won Caroline Delgoffe (lokale politie Namen) de proef ‘Het Cavaleriepaard’ voor ruiters in uniform met haar paard Deo. ‘s Middags konden de gasten van de vipcocktail van een paralympische dressuurdemonstratie genieten.

Zondag begon met de prijs van de stad Nijvel, wiens schepen van sport de beker aan de winnaar overhandigde. De ‘Grote Prijs van Zijne Majesteit de Koning’, die deze 50ste editie in schoonheid afsloot, werd gewonnen door Gilles Dunon met zijn paard Fou de Toi vd Keihoeve, na een opwindende barrage die het publiek lang in spanning hield.

Aan het einde van het lange weekend hebben dus niet minder dan 500 wandelaars, 550 ruitercombinaties en meer dan 1.500 bezoekers de drie dagen gekleurd.

Naar goede gewoonte gaat het ingezamelde geld integraal naar de Stichting VIVAT!, die zich inzet voor het welzijn en de integratie van gehandicapte en weeskinderen van leden van Defensie en de voormalige Rijkswacht. Na de zomervakantie zal brigadegeneraal Claude Antoine, voorzitter van de jumping, de cheque overhandigen tijdens een kleine plechtigheid in het tehuis Generaal Cornet in Nijvel.