-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

49ste Jumping VIVAT! weer groot succes

49ste Jumping VIVAT! weer groot succes

 

Net voor de zomervakantie vond in het sportcentrum van Defensie de 49ste editie van de Jumping VIVAT! plaats. Op 23, 24 en 25 juni werden eens te meer alle verwachtingen ingelost.

Naast de gebruikelijke ICT meetings en de eigenlijke wedstrijd, was er dit jaar een klein golftoernooi op vrijdagnamiddag. Aan dit erg gewaardeerde initiatief namen zowel doorwinterde als amateurgolfers deel.

Op zaterdag was er een wandeltocht, waaraan meer dan 300 wandelaars deelnamen. Die dag werd ook de proef 'Het Cavaleriepaard' voor ruiters in uniform gereden. Daarbij toonde eerste korporaal-chef Geert Matheys met Kelibi-Z zich opnieuw als sterkste.

Op zondag tot slot was er in de voormiddag de prijs van de stad Nijvel, waarvoor de schepen van Sport persoonlijk de beker aan de winnaar overhandigde. De dag werd vervolgens stijlvol afgesloten met de Grote Prijs van Defensie, dit jaar gewonnen door Dries Dekkers met D&J Havanna.

Zoals gewoonlijk ging de opbrengst van dit jaar opnieuw integraal naar de Stichting VIVAT!, ten behoeve van het welzijn en de integratie van kinderen met een handicap en wezen van leden van Defensie en de vroegere Rijkswacht. Na de zomervakantie zal de voorzitter van de jumping, brigadegeneraal Claude Antoine, de cheque overhandigen tijdens een korte plechtigheid in het tehuis Generaal Cornet in Nijvel.