-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

3 Para traint in Wales

3 Para traint in Wales

 

Van 16 tot 26 april maakte het bataljon 3 Para dankbaar gebruik van de trainingsmogelijkheden van de Sennybridge Training Area in Wales.

"We zijn zeer tevreden over de terreinen en de mogelijkheden die we hier allemaal dicht bij elkaar hebben," vertelt korpscommandant Billiet. "We kunnen in dit diep uitgesneden terrein conventionele tactieken trainen, maar er is ook een FIBUA dorp en schietstanden waar we al onze wapensystemen kunnen testen. We kunnen zelfs met onze nieuwe antitank missile, de Spike, vuren."

Het nieuwe Special Operations Regiment integreert binnenkort het bataljon 3 Para. Op 23 en 24 april bezocht kolonel Descheemaeker, commandant van wat nu nog de Lichte Brigade is, zijn manschappen in Sennybridge. Hij was blij met het niveau waarop het bataljon kon trainen, ondanks de niet geringe belasting van de steunopdracht aan de politie.

De uiteindelijke integratie van alle spelers in het SOR belooft nog heel wat uitdagingen. Begin juli verhuist het hoofdkwartier alvast naar de kazerne van Heverlee.