-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

29 Bataljon Logistiek huist troepen van DEFENDER 2020

29 Bataljon Logistiek huist troepen van DEFENDER 2020

 

De oefening DEFENDER 2020 is begonnen. Britse en Amerikaanse troepen verblijven sinds vorige week in hangars van de kazerne van Grobbendonk. Het 29 Bataljon Logistiek neemt deel aan de oefening door te helpen bij het lossen van de schepen, het bijtanken van de voertuigen en het bieden van personeelsaccommodatie. 

Deze woensdag bracht brigadegeneraal Jo Chestnutt van het 104th Logistic Support Brigade een bezoek aan de eenheid in Grobbendonk. Hij werd vergezeld door kolonel Haccuria, Provinciecommandant van Antwerpen. Drie hangars werden vanaf 3 februari beschikbaar gesteld door het 29 Bataljon Logistiek om de Britse en Amerikaanse troepen onderdak te bieden. 

De komende drie maanden passeren deze troepen doorheen België, Nederland, Duitsland en Polen. Later deze maand en in de loop van maart volgt de rest. 

De NATO is essentieel voor de stabiliteit van Europa. De troepenontplooiing van Amerikaanse militairen is de grootste in Europa in 25 jaar. Het zal de NAVO-strijdkrachten in Europa in staat stellen zich beter voor te bereiden wanneer dat nodig is. 

Defensie draagt haar steentje bij aan deze oefening in het kader van de opdracht Host Nation Support.Met dit laatste wil Defensie solidariteit, wilskracht en vastberadenheid tonen door bijstand te verlenen aan NAVO-partners bij hun militaire activiteiten. Verschillende Belgische eenheden bieden dus ondersteuning en samenwerking in het kader van de DEFENDER-oefening.