-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

26.000 euro voor de stichting VIVAT!

26.000 euro voor de stichting VIVAT!

 

In het tehuis Generaal Cornet in Nijvel werd afgelopen donderdag de cheque van Jumping VIVAT! overhandigd. Dankzij dit grote gebaar van solidariteit gaat er elk jaar een mooie som naar de gelijknamige stichting.

De stichting VIVAT! streeft twee doelstelling na, zegt voorzitter André Henry. "Allereest beheren we het tehuis Generaal Cornet. Hier verblijven 42 volwassenen met een mentale handicap. De meeste daarvan hebben een band met de militaire gemeenschap, bijvoorbeeld als kinderen van militairen."

Het tehuis organiseert verschillende ateliers, zoals koken, informatica, pottenbakken of sport. De bewoners kunnen ook deelnemen aan buitenactiviteiten. "Wij organiseren ook solidariteitsacties voor gehandicapte personen die een link hebben met het militaire milieu, maar die we niet in ons tehuis opvangen", gaat hij verder. De stichting krijgt vijf à tien aanvragen per jaar om te helpen met de fysieke of intellectuele ontwikkeling of de integratie van gehandicapte personen.

Dankzij de 51ste editie van de jumping kon organisator kolonel De Greve een cheque van 26.000 euro overdragen aan VIVAT!. "Ik wil graag wijzen op de persoonlijke en vrijwillige inzet van het Defensiepersoneel om de jumping te helpen organiseren. Dit bewijst eens te meer dat Defensie een organisatie is die om elke persoon in de samenleving geeft", vertelt hij.

Met het ingezamelde geld kan het tehuis de infrastructuur elk jaar een beetje verbeteren of vernieuwen: onder andere douchezalen, een nieuwe laag verf, nieuwe verlichting en moderniseren van het informaticanetwerk.