-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

21 juli: ontdek het programma

21 juli: ontdek het programma

 

De Nationale Feestdag van 21 juli moet een groots volksevenement worden waarop iedereen kan feestvieren in het hart van onze hoofdstad. De federale overheid stelde vanochtend alle activiteiten voor aan de pers, in aanwezigheid van generaal-majoor Marc Thys, de commandant van het militaire defilé.

Van 10 tot 23 uur is het feest geblazen tussen het Justitiepaleis en het Paleis der Natie (federaal parlement). Daar vind je een heleboel gratis, ludieke en folkloristische animaties. Hier zijn de FOD Binnenlandse Zaken, het ministerie van Defensie, de federale en lokale politie, de Europese instellingen en verschillende federale overheidsdiensten van de partij. In deze zone zijn ook de musea en kerken open voor het publiek. In het Warandepark en op de Zavel zal de hele dag muziek weerklinken.

Vanop de Kleine Zavel over de Regentschapsstraat en het Koningsplein tot beneden aan de Coudenberg stellen de militairen hun materieel en hun opdrachten voor in het Defensiedorp. Op verschillende plaatsen kan je als een echte soldaat meedoen aan avontuurlijke activiteiten: klimtoren, hindernissenparcours, deathride, enzovoort.

Het traditionele militaire en burgerlijke defilé vindt vanaf 16 uur plaats op het Paleizenplein. Dit jaar is het thema 'fier om te dienen'.

De feestdag eindigt met een groots muzikaal vuurwerk, afgevuurd vanuit de tuinen en vanop het dak van het Paleis der Academiën. Je kan het vuurwerk gratis bewonderen vanop het Paleizenplein.

Meer informatie over alle activiteiten op 21 juli vind je hier.