-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

2 Tactische Wing vertrekt op NAVO-oefening

2 Tactische Wing vertrekt op NAVO-oefening

 

Op 25 oktober start een van de grootste NAVO-oefeningen sinds de val van Sovjet-Unie: Trident Juncture. Daaraan nemen ook vijf F-16’s en 86 militairen van de Luchtcomponent deel.

De oefening vindt hoofdzakelijk plaats in Noorwegen maar er zal ook activiteit zijn in Finland, Zweden en de aangrenzende wateren, zoals de Baltische Zee en de Atlantische Oceaan. In totaal nemen 130 vliegtuigen, 70 schepen, 50.000 personen en 10.000 voertuigen deel. De oefening duurt twee weken en staat volledig onder het bevel van de NAVO.

Alle vier de Defensiecomponenten leveren hun bijdrage aan de oefening. Elke dag lichten we een andere component eruit, te beginnen met de Luchtcomponent.

De Luchtcomponent neemt met 86 militairen en vijf eenzitter-F-16’s Mid-Life Update deel aan Trident Juncture. Zij werken van 16 oktober tot 14 november vanop de basis van Rovaniemi, in Finland. Het detachement bestaat hoofdzakelijk uit personeel van het 350ste smaldeel van de 2 Tactische Wing uit Florennes, versterkt met steunpersoneel uit andere eenheden.