-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

12.500 bezoekers voor de 35ste editie van Navy Days

12.500 bezoekers voor de 35ste editie van Navy Days

 

Op vrijdag 1 en zaterdag 2 juli namen 12.500 bezoekers een kijkje achter de schermen van de marinebasis van Zeebrugge.

De blikvangers waren dit jaar onder meer de Belgische vernieuwde fregatten Leopold I en Louise-Marie met hun boordhelikopter "Caiman". Ook de buitenlandse vaartuigen zoals het nieuwe Nederlandse patrouillevaartuig Friesland en de onderzeeër Bruinvis konden op heel wat bezoekers rekenen.

Het nieuwe concept van de Navy Days werd gesmaakt door de bezoekers. De opzet was om een circuit op te zetten zodat het publiek zowel de drie themadorpen en de talrijke schepen aangemeerd in het dok 2 (mijnenjagers en patrouilleschepen) en dok 1 (fregatten en buitenlandse bezoekers) kon bezoeken. Het publiek maakte kennis met de technologische innovaties binnen de Marine, en met de wetenschap en de geschiedenis van de Marine, die dit jaar haar zeventigste verjaardag viert.

De Navy Days 'New Look', zullen voortaan tweejaarlijks plaatsvinden alternerend met de Marinedagen van de Koninklijke Marine in Den Helder, Nederland . Aangezien het dreigingsniveau 3 nog steeds van kracht is, werden dit jaar verscherpte controles ter hoogte van de toegangspoort van de marinebasis gehouden, maar de bezoekers toonden hiervoor alle begrip.

Bravo Zoeloe voor het organisatieteam.