-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

11 Bataljon Genie helpt Nederlandse neushoorns

11 Bataljon Genie helpt Nederlandse neushoorns

 

Op de militaire terreinen van het Duitse Altmark heeft een peloton van het 11 Bataljon Genie deelgenomen aan een oefening van de Nederlandse 411 Pantsergeniecompagnie. De 13 Lichte Brigade, waarvan de 411 compagnie deel uitmaakt, hield er van 28 november tot 7 december 2016 de oefening Rhino Avenger.

De Nederlandse en Belgische Lichte Brigades trainen regelmatig samen. Dat komt de internationale samenwerking tijdens operaties op alle niveaus ten goede. Dit keer nam een peloton van het 11 Bataljon Genie aan de oefening deel.

"We trainen hier vooral mobility en counter mobility," vertelt luitenant Thorsten De Roover, pelotonscommandant. "Dat wil zeggen dat we hindernissen opruimen die onze infanterie tegenkomt of zelf hindernissen aanleggen om de vijand tegen te houden. Het gaat dan bijvoorbeeld om draadhindernissen of boomvellingen."

Het Gefechtsübungszentrum Heer, het trainingscentrum van de Duitse landmacht, is een van de grootste militaire oefenterreinen in Europa. De kazerne van Altmark beschikt over een van de meest moderne controlecentra die er te vinden zijn. Van hieruit kan een internationaal team van Duitsers, Belgen en Nederlanders de scenario's aansturen en opvolgen.