Agenda

Verkenningsdag KMS

Bijna afgestudeerd aan het secundair onderwijs en op zoek naar een universitaire opleiding met pit? Goed nieuws! Zoals elk academiejaar organiseert de Koninklijke Militaire School verkenningsdagen op haar campus in Brussel.

Op deze dag begeleiden onze studenten je doorheen de campus en beantwoorden ze met plezier al je vragen. Je ontdekt hoe een typische dag van een leerling-officier er uitziet en welke uitdagingen de KMS te bieden heeft. In functie van je interesses word je meegenomen in het leven van een leerling Sociale en Militaire Wetenschappen of dat van een leerling Ingenieur-Polytechnicus.

Programma

Je wordt de hele dag door begeleid door leerlingen van de KMS, stel hen gerust vragen. Op het programma staan presentaties over de organisatie en het leven op de KMS en de toelatingsproeven. Je krijgt een academische les op maat. Ook sportdemonstraties (schermen, judo, zwemmen, ploegsporten, badminton...), een rondleiding en een laboratoriumbezoek staan gepland. Je moet dus geen sportkledij meebrengen.

  • 09:00 Onthaal
  • 16:30 Einde

 

Deelname aan een verkenningsdag is strikt voorbehouden voor diegene die geïnteresseerd is in de opleiding tot officier aan de Koninklijke Militaire School en die minstens les volgt in het vijfde jaar van het secundair onderwijs. Alle anderen zijn welkom op onze Open Campus Day.

 

Datum & tijd
04.04.2023
09u00 - 16u30
Locatie
Koninklijke Militaire School

Hobbemastraat 8
1000 BRUSSEL

// In beeld