Agenda

Jobdag: Een job in de militaire luchtvaart… Ja, waarom niet?

Lucht­component

Wist je dat we bij de Luchtmacht ongeveer 80 verschillende beroepen nodig hebben om de inzet van onze vliegtuigen te verzekeren.

De piloot van het vliegtuig is uiteraard het sluitstuk. Hij of zij gaat er tenslotte mee de lucht in. Maar rondom die piloot en zijn vliegtuig staat een heel team klaar. Net zoals bij een F1-raceteam.

Onze vliegtuigen zijn stuk voor stuk pareltjes van toptechnologie. En met de komst van de nieuwe vliegtuigen zoals het transportvliegtuig A400M, Het F-35 gevechtsvliegtuig en de MQ-9B drone zal de techniciteit enkel nog toenemen.

Om al die toestellen te onderhouden en onze piloten te ondersteunen beschikken we over vakbekwame mensen. Om alles in de lucht veilig aan te sturen hebben we luchtverkeersleiders nodig. Meteorologen zorgen ervoor dat onze bemanningen niet verrast worden door gevaarlijke weerfenomenen. Ons beveiligingspersoneel beschermt ons personeel en de vliegtuigen in binnen- en buitenland. De luchtmacht beschikt zelfs over duikers en verplegers aan boord van haar reddingshelikopters. Het is maar een greep uit het gamma van beroepen… Al die mannen en vrouwen maken van onze Luchtmacht een geolied raderwerk, paraat om ingezet te worden om vrede en veiligheid te waarborgen.

Voel je er iets voor om ons team te komen versterken ? Wel, dat kan. We zoeken ook in 2021 jonge gemotiveerde collega’s.

Wil je meer weten? Schrijf je dan snel in via onderstaande link en kom langs op woensdag 19 mei op de vliegbasis te Florennes.

READY TO SPREAD YOUR WINGS ?

Tijdens de verkenningsdag van 19 mei ligt de focus op :

  • Vliegveldbeveiliging (Force Protection) en brandweer

Ben je echter geïnteresseerd in een andere functie, technicus bv., dan ben je toch bij ons aan het goede adres. Ons team zal je informeren over jouw droomjob. Of… je komt een van de komende weken naar een sessie over jouw favoriete jobprofiel. Samen zetten we de eerste stappen richting jouw carrière bij Defensie.

Leeftijdsvoorwaarden: Minimaal 15 jaar - Maximaal 30 jaar voor soldaten en 34 jaar voor onderofficieren en officieren.

Datum & tijd
19.05.2021
10u00 - 17u00
Locatie
2de Tactische Wing
Route Charlemagne 191
5620 Florennes
Praktisch
Omwille van corona starten we op 3 verschillende tijdstippen. Na je inschrijving sturen we je ten laatste op de dag dat het evenement zal plaatsvinden, een link door waarmee je kan kiezen : infosessie van 10.00, 13.00 of 15.00 Hr.
De verkenningssessies duren ongeveer 2u. Maximaal 15 personen kunnen zich per startmoment aanmelden.

Belangrijke mededeling over COVID-19:

Elke interactie met het publiek vormt een verhoogd risico op besmetting met COVID-19 en we kunnen niet garanderen dat je niet aan het virus wordt blootgesteld tijdens het evenement. Defensie is niet verantwoordelijk voor de gezondheid en veiligheid tijdens dit evenement. We raden je aan het veiligheidsbeleid, de lokale wetgeving en beperkingen te houden.

Gezien de horecafaciliteiten in de 2 Wing momenteel gesloten zijn en we het aantal bezoekers tot een minimum moeten beperken, krijgt enkel de geïnteresseerde jongere toegang.

// In beeld