Agenda

Jobdag Specifieke Luchtcomponentberoepen (niet-piloot)

Lucht­component

Ben je gefascineerd door de activiteiten op een militaire vliegbasis? Wil je kennis maken met enkele unieke en gevarieerde beroepen in een buitengewone omgeving? Kom dan naar de jobdag op de basis van Bevekom!

Tijdens een jobdag op de basis van Bevekom bieden we je de mogelijkheid om enkele boeiende jobs op een militaire vliegbasis te ontdekken. De luchtverkeersleiders, luchtgevechtsleiders, meteorologen en specialisten vliegveldbewaking stellen elk hun beroep voor. Ze nemen je mee naar hun werkplaats en geven een woordje uitleg over hun opleiding en de specifieke taken en verantwoordelijkheden die ze zowel in België als in het buitenland uitoefenen.

OPGELET:

Je kan slechts voor één van de verschillende beroepen inschrijven:

  • Luchtverkeersleider (Air Traffic Controller)
  • Luchtgevechtsleider (Air Defence Controller)
  • Meteoroloog
  • Vliegveldbewaking

 Geef op het inschrijvingsformulier aan welke specialiteit je wil ontdekken tijdens deze jobdag. Ben je in meerdere specialiteiten geïnteresseerd, dan kan je tijdens een volgende jobdag terugkomen om de andere beroepen te ontdekken.

Programma:

1315 Hr:   Afspraak aan de ingang van de site + Briefing COVID-19-consignes
1330 Hr:  Begeleid bezoek aan de basis naargelang de gekozen specialiteit: ontdekking van de werkvloer, voorstelling van het beroep, opleiding, enz.
1530 Hr: Einde bezoek

Datum & tijd
20.10.2021
13u15 - 15u30
Locatie
Basis Lt Col Charles Roman
Rue de la Grande Lecke
1320 BEVEKOM
Praktisch
Afspraak om 1315 Hr op de parking aan de wachtpost van de basis (naast de F16).

De 1e Wing is toegankelijk met een persoonlijk voertuig, maar moeilijk bereikbaar met het openbaar vervoer.

Opgelet: een identiteitskaart is vereist om toegang te krijgen tot de site van Bevekom. Personen die niet vooraf ingeschreven werden, zullen niet toegelaten worden. Het dragen van een mondmasker is verplicht.

// In beeld