Agenda

Jobdag: Soldaat/onderofficier vliegveldbrandweer + Soldaat/onderofficier/officier vliegveldbewaking in Sint-Truiden

Lucht­component

Samen met je team sta jij paraat bij elke vliegbeweging op de basis. Je voert reddingsactiviteiten uit bij incidenten en helpt de bemanning in noodsituaties op de grond.
Ook treed je op bij ongevallen met gevaarlijke stoffen en ben je uiteraard verantwoordelijk voor brandpreventie. Brandbestrijding en redding zijn geen loze woorden voor jou. Ook het toezicht houden op en steun verlenen aan de brandpreventie in en rondom een militair vliegveld maken deel uit van je takenpakket.

Om de piloten hun werk te laten doen, moet een luchthaven beveiligd worden, waar ook ter wereld. Als onderofficier/soldaat vliegveldbewaking leid jij/maak je deel uit van een team van een tiental soldaten dat snel inzetbaar is en beschik je over moderne wapens en waarnemingsmiddelen.
Na je opleiding ben je verantwoordelijk voor de prestaties van je team en toevertrouwde materiaal.  Je traint je vaardigheden en deze van je team door het organiseren van oefeningen, bijkomende vormingen en het geven van onderricht.

Om jou een idee te geven hoe jouw droomjob er werkelijk uitziet, organiseren we specifieke job-verkenningsdagen.
Dit jaar doen we dat opnieuw op de DronePort-site in Sint-Truiden waar veel middelen worden ingezet om u op de beste manier te informeren.

Programma:

  • 1250 u : onthaal
  • 13u00 – 14u00: infobriefing over het beroep en vormingstraject
  • 14u00- 15u30: bezoek static show en ontmoeting met leerlingen technicus
  • 15u30-16u00 : Vragen/antwoorden over rekrutering, voorwaarden, vorming, enz…
  • 1600 : einde

Omwille van corona is het aantal deelnemers beperkt. U dient dus in het bezit te zijn van een mondmasker en uw identiteitskaart. Begeleiders zijn niet toegestaan.

Voorafgaandelijke inschrijving is vereist.

De inschrijvingen voor deze jobdag zijn afgesloten

Datum & tijd
03.03.2022
13u00 - 16u00
Locatie
Drone Port Brustem
Lichtenberglaan 1090
3800 Sint-Truiden

// In beeld