Agenda

Jobdag Luchtvaarttechnicus

Lucht­component

Ben je gepassioneerd door techniek, gefascineerd door vliegtuigen of helikopters? Wil je verschillende stimulerende, gewaardeerde jobs vol afwisseling ontdekken in een buitengewone omgeving? Kom dan naar de jobdag luchtvaarttechnicus op de basis van 1ste Wing in Bevekom!

De 1e Wing organiseert samen met het Informatiecentrum van Defensie in Brussel, 3 jobdagen op de basis van Bevekom met als doel de verschillende aspecten van onze technische jobs, in het domein van de vliegtuigen, in de verf te zetten.

Het onderhoud van onze lesvliegtuigen en militaire helikopters zal worden toegelicht. We zullen jou onze vliegtuigen, helikopters en de technische functies die hiermee gepaard gaan voorstellen. Onze specialisten geven een woordje uitleg over hun opleiding en de specifieke taken en verantwoordelijkheden die ze zowel in België als in het buitenland uitoefenen.

Je zal onze eenheid en een deel van de werkplaatsen bezoeken om een beeld te krijgen wat een job als luchtvaarttechnieker bij de Luchtcomponent inhoudt. Je kan van deze gelegenheid gebruik maken om informatie in te winnen over de opleidingen tot luchtvaarttechnieker, de openstaande vacatures, de inschrijvingen en de aanwervings- en selectieprocedures.

Programma

1250 Hr: Afspraak op de parking , tegenover de ingang van de basis.
1300 Hr: Voorstelling van de eenheid: wie zijn we, wat doen we? In functie van de lopende activiteiten is er een voorstelling van de trainingsvliegtuien SF260, de technische werkplaatsen (schildersatelier, composietwerkplaats, dienst overlevingsmateriaal, onderhoudslijnen NH90 en A109 helikopters, …)
1545 Hr: Uiteenzetting van de verschillende opleidingen en info over de inschrijvings- en selectieprocedure.
1630 Hr: Einde van het bezoek.

Praktische afspraken
  • Aanwezigheidsregistratie: toegang enkel mogelijk na het voorleggen van je identiteitskaart en de inschrijvingsmail.
  • Onze medewerkers verwachten je uiterlijk om 12.50 Hr op de parking tegenover de wachtpost van de basis (naast de F16). Om 13.00 Hr vertrekken we samen met een bus naar de briefingzaal.
  • De basis is helaas niet gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.
  • Het dragen van fluo hesje is verplicht (zelf meebrengen)!
COVID-19 maatregelen

Mondmaskerplicht: Op de militaire bus ben je verplicht een mondmasker te dragen. 

 

Datum & tijd
01.03.2023
12u50 - 16u30
Locatie
1 Wing BEVEKOM

Rue de la Grande Lecke
1320 BEAUVECHAIN

// In beeld