Agenda

Jobdag luchtvaarttechnicus (1e Wing) Bevekom

Lucht­component

Ben je gepassioneerd door techniek, gefascineerd door vliegtuigen of helikopters? Wil je verschillende stimulerende, gewaardeerde jobs vol afwisseling ontdekken in een buitengewone omgeving? Kom dan naar één van de jobdays van de 1e Wing op de basis van Bevekom!

De 1e Wing organiseert, in samenwerking met het Informatiecentrum van Defensie in Brussel, 2 jobdays op de basis van Bevekom met als doel de verschillende aspecten van onze technische jobs, in het domein van de vliegtuigen, in de verf te zetten. Het onderhoud van onze lesvliegtuigen en militaire helikopters zal worden toegelicht. We zullen jou onze vliegtuigen, helikopters en de technische functies die hiermee gepaard gaan voorstellen. Onze specialisten geven een woordje uitleg over hun opleiding en de specifieke taken en verantwoordelijkheden die ze zowel in België als in het buitenland uitoefenen. Je zal onze eenheid, en een deel van de installaties, bezoeken om een beeld te krijgen wat een job als luchtvaarttechnieker bij de Luchtcomponent inhoudt. Je kan van deze gelegenheid gebruik maken om informatie in te winnen over de opleidingen tot luchtvaarttechnieker, de openstaande vacatures, de inschrijvingen en de wervings- en selectieprocedures.

 Programma:

1250 Hr: Afspraak aan de ingang van de Basis + Briefing COVID-19
1300 Hr: Begeleid bezoek aan de Wing:

Voorstelling van de eenheid: wie zijn we, wat doen we?
In functie van de lopende activiteiten is er een voorstelling van de trainingsvliegtuien SF260, de technische werkplaatsen (Schilderssektie, composietwerkplaats, sektie overlevingsmateriaal, onderhoud NH90 en A109 Helikopters, …)

1545 Hr: Informatie en inlichtingen over:

de opleiding tot luchtvaarttechnieker
de inschrijvings- en selectieprocedure

1630 Hr:   Einde bezoek

De inschrijvingen zijn afgesloten

Datum & tijd
23.03.2022
12u50 - 16u30
Locatie
Basis Lt Col Charles Roman
Rue de la Grande Lecke
1320 BEVEKOM
Praktisch
Afspraak om 1250Hr op de parking aan de wachtpost van de basis (naast de F16). Je zal vanaf hier begeleid worden. Het bezoek wordt afgelegd in een bus van Defensie. Het bezoek start om 1300Hr stipt!

De 1e Wing is toegankelijk met een persoonlijk voertuig, maar moeilijk bereikbaar met het openbaar vervoer
Opgelet: een identiteitskaart is vereist om toegang te krijgen tot de site van Bevekom. Personen die niet vooraf ingeschreven werden, zullen geen toegang krijgen. Het dragen van mondmasker en fluo hesje zijn verplicht.

// In beeld