Agenda

Jobdag luchtvaartberoepen bij Defensie

Lucht­component

Wist je dat we bij de Luchtmacht ongeveer 80 verschillende beroepen nodig hebben om de inzet van onze vliegtuigen te verzekeren ?
Om alles in de lucht veilig aan te sturen hebben we luchtverkeersleiders nodig. Meteorologen zorgen ervoor dat onze bemanningen niet verrast worden door gevaarlijke weerfenomenen. Ons beveiligingspersoneel, de force protection, beschermt ons personeel en de vliegtuigen in binnen- en buitenland. De Luchtmacht beschikt zelfs over duikers en verplegers aan boord van haar reddingshelikopters. Het is maar een greep uit het gamma van beroepen… Al die mannen en vrouwen maken van onze Luchtmacht een geolied raderwerk, paraat om ingezet te worden om vrede en veiligheid te waarborgen.
Ook gepassioneerd door luchtvaart en wil je ook deel uitmaken van deze bijzonder wereld? Wel, dat kan. We zoeken ook in 2021 jonge gemotiveerde collega’s.

Om jou een idee te geven hoe jouw droomjob er werkelijk uitziet, organiseren we een jobverkenningsdag voor de beroepen van luchtverkeersleider, meteoroloog en vliegveldbeveiliging. Dat doen we dit jaar op locatie op de DronePort-site in Sint-Truiden. Daar kan je enkele van jouw toekomstige collega’s ontmoeten. Samen zetten we de eerste stappen richting jouw carrière bij Defensie.
*opmerking: Gezien de horecafaciliteiten in DronePort momenteel gesloten zijn en we het aantal bezoekers tot een minimum moeten beperken, krijgt enkel de geïnteresseerde jongere toegang.
Programma:
• Je krijgt een briefing over luchtverkeersleider, meteoroloog en vliegveldbeveiliging: wat moet je doen om je in te schrijven, hoe verloopt de selectie en de opleiding
• Een bezoek aan de grote expo waar we de toekomst van de luchtmacht toelichten
• Een ontmoeting met militairen luchtverkeersleider, meteoroloog en vliegveldbeveiliging

Omwille van corona starten we op drie verschillende tijdstippen. Je kan deelnemen om 13u30, 14u15 en 15u. De verkenningssessies duren ongeveer 2u. Na je inschrijving nemen we contact met je op om het uur af te spreken.

Kan je er die dag niet bij zijn? Geen probleem , we organiseren nog zo een verkenningsdag in februari en maart dus hou onze site in het oog.

Datum & tijd
24.02.2021
13u30 - 16u00
Locatie
DronePort, Lichtenberglaan 1090, 3800 Sint-Truiden

// In beeld