Agenda

Verkenningsdag KMS

Bijna afgestudeerd aan het secundair onderwijs en op zoek naar een universitaire opleiding met pit?

Goed nieuws! Zoals elk academiejaar organiseert de Koninklijke Militaire School verkenningsdagen op haar campus in Brussel.

Op deze dag begeleiden onze studenten je doorheen de campus en beantwoorden ze met plezier al jouw vragen. Je ontdekt hoe een typische dag van een leerling-officier er uitziet en welke uitdagingen de KMS te bieden heeft. In functie van je interesses word je meegenomen in het leven van een student Sociale en Militaire Wetenschappen of dat van een student Ingenieur-Polytechnicus.

Programma

Je wordt de hele dag door begeleid door studenten van de KMS, stel hen gerust vragen. Op het programma staan presentaties over de organisatie en het leven op de KMS en de toelatingsproeven. Je krijgt een academische les op maat. Ook sportdemonstraties (schermen, judo, zwemmen, ploegsporten, badminton ...), een rondleiding en een laboratoriumbezoek staan gepland. Je moet dus geen sportkledij meebrengen.

09u00: Onthaal
16u30: Einde

Praktische afspraken

  • Aanwezigheidsregistratie is verplicht. Gebruik de knop ‘schrijf je in’ om deel te nemen en vervolledig de vragenlijst. Nadien ontvang je een bevestiging via e-mail.
  • Breng je identiteitskaart mee, je hebt ze nodig om toegang te krijgen tot het evenement.
  • Indien gewenst, krijg je een aanwezigheidsattest via het informatiecentrum.

Opgelet

Deelname aan een verkenningsdag is strikt voorbehouden voor diegene die geïnteresseerd is in de opleiding tot officier aan de Koninklijke Militaire School en die minstens les volgt in het vijfde jaar van het secundair onderwijs. Alle anderen zijn welkom op onze Open Campus Day.

 

De inschrijvingen zijn afgesloten. Raadpleeg de agenda voor komende job- en verkenningsdagen. Voor meer info over de verschillende jobs bij Defensie kan je steeds terecht op een informatiecentrum in jouw buurt.

Tot dan!

Datum & tijd
05.03.2024
09u00 - 16u30
Locatie
Koninklijke Militaire School

Hobbemastraat 8
1000 BRUSSEL

// In beeld