-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

List Pers Com

Nieuwe Belgische commandant aan het hoofd van EUTM Mali

Op 12 juli 2017 zal de brigadegeneraal Bart Laurent, nu commandant van het Departement Operaties, de leiding nemen over de Europese Trainingsmissie in Mali (EUTM).

Opendeurdag van het “Air Traffic Control Centre”

Het Air Traffic Control Centre (ATCC) van de Luchtcomponent opent op vrijdag 23 juni 2017 tussen 11 en 19 uur haar deuren voor het grote publiek op de site 'Belga Radar' te Semmerzake en het kwartier te Gavere. Deze opendeurdag is het enige publieksevenement van de Luchtcomponent in Oost-Vlaanderen voor dit jaar.

Bevelsovergave in de 1ste Wing te Bevekom

Op vrijdag 16 juni 2017 om 14u00, gaat generaal-majoor vlieger Frederik Vansina, Commandant van de Luchtcomponent, Vleugeladjudant van de Koning over tot de erkenning van de nieuwe commandant van de 1ste Wing, kolonel vlieger stafbrevethouder Danny Vandenberk, Ir.

Wereldtop op het gebied van mijnenbestrijding in Zeebrugge

Op 15 en 16 juni is de marinebasis van Zeebrugge het epicentrum van de nieuwste mijnenbestrijdingstechnieken. Tijdens deze “Technology and Industry days”worden talrijke demonstraties en presentaties van deze systemen voorgesteld.

Interdepartementale anti-terroristen workshop in Kamp Lagland (Arlon)

De Departementen Defensie, Politie, Waters & Bossen (Département de la Nature et des Forêts) en, voor de eerste keer, de Dienst Douane en Accijnzen organiseren een Forum voor nieuwe tactieken en

Het fregat Louise-Marie op koers tegen smokkelaars

Het Belgische fregat Louise-Marie zal op maandag 12 juni Zeebrugge verlaten om ingezet te worden in het kader van de Europese opdracht "Sophia" op de Middellandse Zee.

Drie Belgische schepen nemen simultaan deel aan grootse internationale oefening in de Baltische Zee

Op zondag 28 mei, omstreeks 17 uur, zetten het logistieke steunschip Godetia samen met de mijnenjagers Primula en Narcis koers richting Baltische Zee om er deel te nemen aan de NAVO-oefening "US Baltops 2017."

Perspunt over lopende operaties met nadruk op NAVO-steun Litouwen

Op maandag 29 mei zal een persconferentie gehouden worden over de lopende operaties met focus op de opdracht eFP (enhance Forward Presence) in Litouwen.

Vrouwelijke commandant voor Koninklijke Militaire School (KMS)

Voor het eerst in de geschiedenis zal een vrouw aan het hoofd staan van de KMS. Op donderdag 18 mei 2017 om 19.00u ’s avonds zal luitenant-generaal Ir Henk Robberecht officieel het bevel overdragen aan generaal-majoor van het vliegwezen Ir Lutgardis Claes.

Luchtcomponent stelt zijn demonstratieteams voor

De Luchtcomponent stelt op dinsdag 16 mei 2017 haar demonstratieploegen (Demo teams) voor op de luchtmachtbasis van Bevekom. Tijdens een persvoorstelling zullen de verschillende teams voor de eerste keer hun vliegmanoeuvres tonen voor de lens van de camera’s.

Pages