-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

List Pers Com

Belgische militairen vertrekken naar Litouwen

Op 27 januari zal een detachement Belgische militairen, voornamelijk afkomstig van het 18 Bataljon Logistiek uit Leopoldsburg, vertrekken naar Litouwen.

Twee jaar operatie Vigilant Guardian en overzicht operaties

Defensie blikt op dinsdag 17 januari terug op de operaties van het voorbije jaar, maar kijkt ook vooruit naar de operaties van 2017. Tijdens dit perspunt zullen de belangrijkste voorbije, lopende en geplande buitenlandse operaties aan bod komen. Maar de aandacht zal vooral uit gaan naar de binnenlandse operatie Vigilant Guardian.

Rekruteringsdag ‘We Fly To Your Dream’ te Eeklo

De vliegtuigen van de Luchtmacht, maar ook verschillende gronduitrustingen zijn hoogtechnologische platformen die gekwalificeerd personeel nodig hebben om feilloos te werken. Daarom stapt de Belgische Luchtcomponent nu zelf naar jongeren in het (technisch) onderwijs.

De Minister van Defensie in Bamako voor de commando overdracht van EUTM Mali

Op 19 december 2016 zal de brigadegeneraal Peter Devogelaere, commandant van de Light Brigade de leiding nemen over de Europese Trainingsmissie in Mali (EUTM).

Perspunt over de militaire operaties in 2017

Naar aanleiding van de ministerraad van 2 december, waarbij de operaties 2017 goedgekeurd werden, houdt  Defensie op maandag 

Aanvullende informatie: reddingsactie Belgisch fregat Louise-Marie

Het Belgische  fregat Louise-Marie redde gisteren  172 migranten voor de Libische kust.

De migranten waaronder 16 vrouwen en 2 kleine kinderen werden opgevangen aan boord van het fregat en na een medische controle voorzien van eten en drinken.

Het fregat BNS Louise-Marie redt 172 migranten voor de kust van Libië

Op 29 november 2016 rond 09u00 (Belgische tijd) ontdekte het Belgische fregat Louise-Marie een vaartuig in nood op ongeveer 60 kilometer voor de kust van Libië.

Black Blade : helikopters en Special Forces voor een VIP dag

In het kader van de helikopteroefening Black Blade wordt de pers uitgenodigd op de VIP-dag op 30 november 2017 op de vliegbasis van Florennes. De Hoge Vertegenwoordiger en Vicevoorzitter van de Europese Commissie, Federica Mogherini, zal hierop aanwezig zijn.

Helikopteroperaties in het kader van de oefening Black Blade

Luchtmacht- en de landmachteenheden uit verschillende Europese landen oefenen van maandag 14 november tot en met woensdag 30 november 2016 in het gezamenlijk optreden. Er wordt dagelijks gevlogen tussen 8:30 uur en 24:00 uur.

Plechtige herdenking van Wapenstilstand aan het graf van de Onbekende Soldaat in Brussel

Aan de Congreskolom in Brussel vindt op vrijdag 11 november 2016 om 11u de militaire plechtigheid plaats ter ere van de Onbekende Soldaat, de overledenen van de twee wereldoorlogen en de gesneuvelde militairen tijdens humanitaire en vredesmissies sinds 1945.

Pages