-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Functiebeschrijvingen

Functiebeschrijvingen

Hieronder vind je een overzicht van alle bestaande jobs bij Defensie. Voor sommige van die functies zijn er momenteel geen vacatures. Je kan je enkel inschrijven voor de jobs in het gedeelte ‘vacatures’.

Officier

In het begin van je loopbaan als officier ben je een teamleider van ongeveer 30 personen (pelotonscommandant, met een militaire term) die de taken verdeelt onder zijn ploegbazen (de onderofficieren) en de uitvoering ervan controleert. Bovendien staat hij in voor het materieel dat nodig is voor de uitvoering van de opdrachten. Een officier staat in nauw contact met zijn onderofficieren en manschappen. Hij is als het ware de leider en manager van morgen.

Functiebeschrijvingen

Onderofficieren

Een onderofficier is een ploegbaas of teamleider (sectiecommandant, om het met een militaire term te zeggen) die zorgt dat de ontvangen taken uitgevoerd en gecontroleerd worden. Zo geeft hij leiding aan een 10-tal personen en staat hij bijvoorbeeld in voor het materieel dat nodig is voor de uitvoering van opdrachten. Een onderofficier staat in nauw contact met zijn manschappen. Hij is als het ware de ruggengraat van Defensie.

FunctiebeschrijvingenSoldaten en matrozen

Een soldaat of matroos voert de taken uit die de teamleider (de sectiecommandant of onderofficier) hem geeft en doet dit nauwgezet, dynamisch en krachtdadig. Een soldaat of matroos is een onmisbare schakel bij iedere opdracht, of hij nu infanterist, paracommando, dekmatroos, radio-operator of brancadier is.

Functiebeschrijvingen