-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Marinecomponent

De schepen van de Marinecomponent laten de Belgische vlag wapperen over alle wereldzeeën. Van patrouilleschip tot fregat, van de Belgische binnenwateren over de Baltische Zee tot op de Indische Oceaan: onze bemanningen bewijzen dat veelzijdigheid te rijmen valt met competentie en erkenning.

Onze vlaggenschepen, de fregatten Leopold I en Louise-Marie, voeren een ervaren vloot aan van mijnenjagers, een commando- en steunschip, een opleidingsschip en een schip voor oceanografisch onderzoek.

De voorbije jaren hebben onze fregatten hun professionaliteit bewezen tijdens de Europese operatie Atalanta. Voor de kust van Somalië en rond de Hoorn van Afrika hielpen ze handelsschepen te beschermen tegen piraterij.

Elk jaar nemen Belgische mijnenjagers deel aan een ontmijningsoperatiecampagne van de NAVO. Dit doen ze binnen een internationaal eskader dat opereert van de Baltische tot de Middellandse Zee.

Verscheidene Belgische marinemilitairen werken ook op de staven van internationale maritieme operaties.

Het devies van de Marinecomponent in haar wapenschild is non multa sed multum, niet de kwantiteit maar de kwaliteit is het belangrijkste.

recente artikelen

Redding van grote omvang op Middellandse Zee

De commandant van de Marinecomponent heeft een bezoek gebracht aan het personeel van de Godetia tijdens het weekend van 4 en 5 juli. De deelname van het schip en haar bemanning aan de operatie FRONTEX op de Middellandse Zee liep op zijn einde. Zij zullen meer dan 1600 personen gered hebben, die de conflicten ontvluchtten en vanaf de Libische en Tunesische kust de zee kozen.

Godetia pikte 645 bootvluchtelingen op

Het Belgische marineschip Godetia, dat deelneemt aan de Europese operatie Triton in de Middellandse Zee, heeft dinsdag tijdens meerdere interventies 645 migranten aan boord genomen.

‘Remus Search Team’ van de marine in Polen

Van 8 juni tot 18 juni 2015 heeft het Remus Search Team van de Belgische marine deelgenomen aan BALTOPS 15, een grote internationale oefening in Polen.

Marino Vanhoenacker wint Ironman van Oostenrijk

Marino Vanhoenacker heeft op 28 juni in Klagenfurt voor de zevende keer in zijn carrière de Ironman van Oostenrijk gewonnen.

40 jaar dames van de marine

Op donderdag 25 juni organiseerde de Marinecomponent een academische zitting met als thema '40 jaar dames bij de marine'. Een mijlpaal in de geschiedenis van de Belgische marine.

Pages