-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Marinecomponent

De schepen van de Marinecomponent laten de Belgische vlag wapperen over alle wereldzeeën. Van patrouilleschip tot fregat, van de Belgische binnenwateren over de Baltische Zee tot op de Indische Oceaan: onze bemanningen bewijzen dat veelzijdigheid te rijmen valt met competentie en erkenning.

Onze vlaggenschepen, de fregatten Leopold I en Louise-Marie, voeren een ervaren vloot aan van mijnenjagers, een commando- en steunschip, een opleidingsschip en een schip voor oceanografisch onderzoek.

De voorbije jaren hebben onze fregatten hun professionaliteit bewezen tijdens de Europese operatie Atalanta. Voor de kust van Somalië en rond de Hoorn van Afrika hielpen ze handelsschepen te beschermen tegen piraterij.

Elk jaar nemen Belgische mijnenjagers deel aan een ontmijningsoperatiecampagne van de NAVO. Dit doen ze binnen een internationaal eskader dat opereert van de Baltische tot de Middellandse Zee.

Verscheidene Belgische marinemilitairen werken ook op de staven van internationale maritieme operaties.

Het devies van de Marinecomponent in haar wapenschild is non multa sed multum, niet de kwantiteit maar de kwaliteit is het belangrijkste.

recente artikelen

Godetia klaargestoomd voor volgende opdrachten

Sinds begin augustus wordt in Duinkerke (FR) volop gewerkt en gesleuteld aan het Commando –en Logistiek steunschip A960 Godetia. Het schip wordt voor de zoveelste keer ingezet in de Golf van Guinee !

Nieuwe commandant voor de marine

Op de marinebasis van Zeebrugge heeft viceadmiraal Michel Hofman, de onderstafchef Operaties en Training, op dinsdag 20 september divisieadmiraal Wim Robberecht aangesteld als nieuwe commandant van de Marinecomponent.

Dubbel feest bij het Competentiecentrum Marinecomponent

Onder een stralende zon werd op donderdag 15 september in de marinekazerne Luitenant-ter-zee Billet in Brugge de nieuwe directeur aangesteld, alsook de eerste vrouwelijke hoofdwapenmeester van de marine.

De Narcis heeft prijs!

Van 1 tot 16 september neemt de mijnenjager Narcis in Deense wateren deel aan de internationale oefening Northern Coast 2016, als deel van het NAVO-eskader Standing NATO Mine Countermeasures Group 1 (SNMCMG1).

Kathedraal van de zee in de ‘Koekestad’

Van maandag 5 tot donderdag 8 september was het opleidingsschip van de Italiaanse marine Amerigo Vespucci te bewonderen in Antwerpen. Met zijn 250 bemanningsleden en 100 cadetten lag het zeilschip aangemeerd aan de Cruise Terminal, aan het Steenplein.

Pages