-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Special Forces Group

Special Forces Group

De Special Forces Group in Heverlee bestaat uit hypergetrainde militairen die op elk moment ingezet kunnen worden voor elk type operatie.

Observeren en informatie vergaren zijn de hoofdopdrachten van een special-forceslid. Maar ze leiden ook het veiligheidspersoneel op van de Belgische ambassades in het buitenland, ook gekend onder de term DAS (détachement d'agents de sécurité).

De Special Forces Group beschikt over teams voor amfibie-, land- of luchtoperaties. De teamleden kunnen zich specialiseren als parachutist, sniper, gevechtsduiker of voorklimmer.

De special forces opereren onder de leuze Far Ahead (Ver vooruit).

Recente artikels

Schietoefening voor gevechtsduikers

De gevechtsduikers van het Amphibious Recce Team van het 11 Bataljon Genie houden deze week hun jaarlijkse schietoefening. Daarvoor trokken ze naar de vijvers van het Groot Schietveld van Brasschaat.

21 juli: een fiere terugblik

Het komende defilé van 21 juli blikt ook terug op een aantal gebeurtenissen of verjaardagen. Een kort overzicht.

België en Frankrijk willen samen voertuigen ontwikkelen

Defensieminister Steven Vandeput en zijn Franse collega Florence Parly hebben bevestigd dat ze willen samenwerken om de motorvoertuigen van beide legers te vervangen. Daarvoor ondertekenden ze op donderdag 29 juni een intentieverklaring op de Franse ambassade in Brussel.

Special forces krijgen nieuwe voertuigen

Op de vraag van minister van Defensie Vandeput heeft de Ministerraad op 30 juni zijn goedkeuring gegeven om de aankoopprocedure van 199 Light Troop Transport Vehicles (LTTV) op te starten. De eerste levering is voor 2019.

Belgische Special Forces vieren 75ste verjaardag in Belœil

Tegen de achtergrond van het prachtige kasteel van Belœil werd op 31 maart de 75ste verjaardag van de oprichting van de Belgische Special Forces herdacht. Het kasteel, en bijhorend domein, is eigendom van de Prince de Ligne. Gastheer Prins Michel de Ligne diende zelf ook bij de para-commando’s.