-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Information Operations Group

Information Operations Group

De Information Operations Group in Heverlee is een operationele eenheid die de gevechtseenheden ondersteunt.

Hun voornaamste taken zijn:

  • de samenwerking met burgerinstanties op het operatieterrein coördineren
  • de communicatie verzorgen met de lokale bevolking en autoriteiten
  • reageren op eventuele anti-Belgische propaganda
  • alle menselijke factoren analyseren die de opdrachten kunnen beïnvloeden.

Recente artikels

Oefening Saxon Sword

Van 21 tot 24 oktober heeft de Medium Brigade de terreinoefening Saxon Sword georganiseerd in het Duitse kamp van Bergen-Hohne.

Oefenen op het scherp van de snee

De oefening Eager Lion raast al twaalf dagen over Jordanië. Over heel het grondgebied oefenen special operation forces en conventionele gevechtseenheden uit achttien landen. Op 11 en 12 mei ondersteunden de Belgen van de Information Operations Group de special forces en de US Marines bij een gijzeling in een fictieve ambassade.

Kick-off voor Eager Lion

In Jordanië is een twee weken durende internationale oefening van start gegaan. Tijdens Eager Lion trainen van 5 tot 19 mei achttien landen samen op land, op zee en in de lucht.

Leopold I op patrouille in de golf van Aden

Het Belgisch fregat Leopold I heeft een controle uitgevoerd op twee dhows in de Golf van Aden. Het schip van de Belgische marinecomponent merkte deze twee bootjes op tijdens één van hun antipiraterij patrouilles in de internationale scheepsroute en corridor voor de koopvaardijschepen.

Information Operations Group ondersteunt Yellow Lion

Een tactisch team van de Information Operations Group (Info Ops Gp) speelde tijdens de oefening Yellow Lion van 2 tot 9 april 2014 de rol van rebellerende partij. Het team confronteerde het Bataljon Jagers te Paard met andere procedés dan zijn klassieke opdrachten: het klassieke waarnemen van voertuigen, personeel, infiltraties, enzovoort.