-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

F931 Louise-Marie

F931 Louise-Marie

De F931 Louise-Marie is een van de twee fregatten van onze marine. Het schip kan vredesbewarende operaties uitvoeren voor de snelle reactiemacht van de NAVO, vredesopleggende operaties, defensiediplomatie en collectieve verdediging van het land en de bondgenoten.

De bemanning bestaat uit 145 militairen: vijftien officieren, zeventig onderofficieren en zestig matrozen. De leuze van de Louise-Marie luidt: Ad augusta per angusta (Naar de triomf langs moeilijke wegen).

Recente artikels

Joint Warrior is gestart

Joint Warrior 2017, een van de grootste militaire oefeningen is gestart. De Marinecomponent zet drie schepen in.

Defensie licht operaties toe

Voor de tweede keer in 2017 heeft Defensie op een persconferentie meer duidelijkheid gegeven over zijn lopende operaties. Na een overzicht van alle lopende operaties in binnen- en buitenland was er ook meer aandacht voor operatie Desert Falcon in het Midden-Oosten.

Twee NAVO-vloten uitzonderlijk in één haven

Van 6 tot 14 maart waren zowel de Standing NATO Maritime Group 1 (SNMG1), met het Belgische fregat Louise-Marie, als de Standing NATO Mine Counter Measures Group 1 (SNMCMG1) te gast bij het opleidingscentrum Flag Officer Sea Training (FOST) in Plymouth, Groot-Brittannië.

Het fregat Louise-Marie gaat op jacht

Sinds begin februari maakt het fregat F931 Louise-Marie deel uit van de maritieme gevechtsgroep van de NAVO (SNMG1). Het was de laatste weken alle hens aan dek tijdens twee internationale oefeningen: Dynamic Guard voor de kust van Noorwegen en de Noorse onderzeebootoefening TG17.

Louise-Marie even op adem en terug richting ruime sop

Het fregat F931 Louise-Marie heeft op maandag 30 januari Zeebrugge verlaten richting Den Helder (Nederland) waar alle grote wapensystemen getest en ook geladen worden. Nadien vaart de Louise-Marie richting Bergen (Noorwegen) waar het opgenomen wordt in de Standing NATO Maritime Group 1 (SNMG1) en de NATO Response Force, die binnen een termijn van vijf dagen tussenbeide kan komen.