-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

2 Tactische Wing

2 Tactische Wing

De 2 Tactische Wing is gevestigd op de militaire vliegbasis van Florennes. De eenheid telt 1.150 militairen en dertig F-16-gevechtsvliegtuigen, verdeeld over twee smaldelen.

Het 1 smaldeel voert offensieve operaties uit om het militaire potentieel van de vijand te verminderen en de grondtroepen te ondersteunen. Het voert ook tactische verkenningsvluchten uit en neemt foto’s van de overvlogen gebieden

Het 350 smaldeel voert operaties uit om het luchtruim te verdedigen.

Beide smaldelen behoren tot de snelle reactiemacht van de NAVO: NATO Response Force of NRF.

Daarnaast kan de wing ook andere eenheden ondersteunen op het vlak van mobiliteit, communicatie, informatie en infrastructuur.

Recente artikels

Mobiele en solide bescherming voor de Luchtcomponent

Met de beveiliging van een C-130 hebben de air commando’s op 31 augustus hun cursus Air Mobile Protection Team (AMPT) beëindigd. Die dag beschermden ze het toestel tijdens zijn opdrachten. Ze werkten daarbij nauw samen met de bemanning en begeleidden ook enkele onrustige passagiers.

Politie en Defensie counteren aanval in een kleine ruimte

Enkele leden van de politiezone Brussel-Noord hebben vrijdag 26 en maandag 29 augustus doorgebracht op de tarmac van de militaire luchthaven. Dat deden ze in het gezelschap van de air commando’s en vliegtuigen van de Luchtcomponent. Op de agenda: het uitwisselen van technieken en praktijken voor het beveiligen van krappe omgevingen.

F-16 vluchten verzekerd

Het laatste uur heeft nog niet geslagen voor onze F-16’s en het is dus noodzakelijk om deze operationeel te houden.

Luchtshow bij gietende regen

Ondanks de vele buien bezocht een groot publiek op 25 en 26 juni de luchtmachbasis van Florennes. Op twee dagen tijd ontvingen de Belgian Air Force Days bijna 45.000 mensen.

Koninklijk blitzbezoek in Florennes

Zijne Majesteit de Koning van Jordanië Abdullah II bin al-Hoessein heeft op 18 mei een kort bezoek gebracht aan de vliegbasis in Florennes, in het gezelschap van Zijne Majesteit de Koning Filip. Die basis is net als die van Kleine-Brogel de thuisbasis van de F-16-gevechtsvliegtuigen die vanaf juli 2016 zullen deelnemen aan de strijd tegen DAESH, vanop een Jordaanse vliegbasis.