-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Status message

Welkom op de site van Defensie. Naar mobiele versie.

Welcome to Belgian Defence

No front page content has been created yet.

B-FAST oefent met nieuwe drone

Op het oefenterrein van Marche-en-Famenne heeft het Belgian First Aid & Response Team (B-FAST) op donderdag 20 maart een nieuwe drone met camera getest. Met die dronecapaciteit hoopt B-FAST in de toekomst nog sneller en efficiënter rampgebieden in kaart te brengen, slachtoffers te lokaliseren en andere hulpteams bij te staan.
Subscribe to

Ieperse leeuwen komen terug thuis

Na 81 jaar bewaken leeuwen opnieuw de Menenpoort in Ieper. Tijdens een indrukwekkende ceremonie met honderden toeschouwers en genodigden werden de leeuwen op hun oorspronkelijke plaats ingehuldigd. Op 11 november van dit jaar keren ze terug naar Australië.

Eerste Belgische parachutesprong in Mali

Belgische instructeurs hebben op 7, 8 en 9 april een opfrissingscursus parachutespringen gegeven aan zo’n dertig Malinese militairen. Ook tachtig Belgische militairen profiteerden van de aanwezigheid van een Belgisch C130-vliegtuig om zelf te springen.

Europese trainingsteams toeren in Mali

In de Malinese stad Ségou, zo'n tweehonderd kilometer ten noordoosten van de hoofdstad Bamako, vinden we een tiental Europese militairen. Twaalf weken lang, van 13 februari tot 28 april, leiden ze hier Malinese instructeurs op en geven ze leiderschaps- en stafcursussen aan militairen uit de regio.